Positieve zelfwaardering

Topartiesten, bekende acteurs, modellen, sporters, miljonairs, visionairs… Oprah Winfrey heeft er velen op bezoek gehad in haar toenmalige show. In een interview met haar las ik dat hoe verschillend de mensen ook waren, ze allen één ding gemeen hadden. Iets wat ik zelf nooit had gedacht. In dat interview vertelde Oprah namelijk: “Aan het einde van de show vroegen ze allemaal: heb ik het wel goed gedaan?”

Ik weet zeker dat als Oprah een van die grootheden had geantwoord: “Nee, het sloeg nergens op wat jij allemaal uitkraamde!”, diegene met een rotgevoel huiswaarts gekeerd was. Terwijl haar mening helemaal niet van belang had hoeven zijn. Soms vindt de een iets waardeloos, terwijl het voor de ander juist waardevol is. In de kern maakt het niets uit wat een ander ervan denkt. Het allerbelangrijkste is: wat vind jij zelf?

Beroemd of niet, iedereen heeft de behoefte aan waardering en erkenning. Wat de omgeving jou spiegelt, heeft een grote invloed op het gevoel van eigenwaarde. Maar er is volgens mij ook nog een andere spiegel die minstens zo belangrijk is: de spiegel die jij jezelf dagelijks voorhoudt. Hiermee kun je jezelf afkeuren òf sterker maken.

Positieve zelfwaardering

“Nee, het sloeg nergens op wat jij allemaal uitkraamde!”

Broodnodig cadeau

Positieve zelfwaardering is een krachtige bevestiging om jezelf cadeau te geven. Je kunt er een gewoonte van maken om dagelijks bewust contact te hebben met jouw eigen spiegelbeeld, ondersteund door het programma Love op MiCellF. Kijk jezelf recht in de ogen, zet een glimlach op je gezicht en zeg hardop: “Ik ben goed zoals ik ben.”

Want je zult steeds onafhankelijker worden van de bevestiging van anderen, als je vaker vanuit compassie naar jezelf kijkt. Aanrader! Gewoon doen.

~AnneMeijs, team MiCellF

MiCellF One

MiCellF One is hét device voor de ondersteuning van jou klachten. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s zoals hierboven beschreven. Meer weten over dit device?