Liefde voor jezelf

Zo in deze eerste maanden van het jaar, heb je misschien toch allerlei extra plannen gesmeed voor jezelf. Misschien heb jij je voorgenomen om zelfzorg tot je speerpunt te maken. Omdat je juist nu gezond wil zijn van binnen en van buiten, en je weet dat zelfzorg de basis is die zo enorm diep doordringt tot alles wat jij denkt, voelt en bent.

Liefde voor jezelf

"Waar word ik echt blij van?”

En toch…

Jezelf op nummer 1 zetten, jezelf meer centraal stellen, kiezen voor jezelf, er voor jezelf zijn… voor de meeste mensen zit hier nog de stempel ‘egoïsme’ op. Maar wees eens eerlijk. Hoe nobel is het om er altijd maar voor een ander te zijn, ten koste van jezelf?

In het dagelijks leven komen we vaak mensen tegen die zichzelf wegcijferen en hier compleet op leeglopen.
Mensen die altijd rekening houden met een ander, of alles willen oplossen voor dierbaren, maar daarbij over hun eigen grens gaan.
We zien personen die zich zo hebben leren aanpassen, dat ze in conflict zijn gekomen met “Wie ben ik en wat wil ik nu zelf? Waar word ik echt blij van?”

Zo pijnlijk. Dat schreeuwt om een oplossing, liefst vandaag nog. Maar wat kunnen we daarvan zeggen, zo via deze column? We hopen dat dit je gaat helpen:

Meer balans creëren.

En dan gaat het niet om het woord balans. Maar vooral om het woord creëren….
Want de grootste sleutel tot een gelukkig(er) leven ligt in het ontwikkelen en versterken van zelfliefde. En dit is best lastig weten we uit eigen ervaring. Want dit blijft ook een grote uitdaging voor ons.

Zelfliefde heeft alles te maken met trouw zijn aan jezelf, grenzen stellen en jezelf prioriteit maken in je eigen leven. Door te luisteren naar je eigen behoeftes en deze ook eerlijk te uiten aan anderen, ga je steeds sneller ervaren wat belangrijk is voor jou.

Dit geeft je het gevoel dat jij zelf de regie hebt over je eigen leven, in plaats van dat je geleefd wordt.

Dat is het verschil!

Pas als je goed voor jezelf zorgt en afgestemd bent op jezelf (waar MiCellF bij ondersteunt), kunt je er vanuit kracht en positieve energie belangeloos voor een ander zijn. Zelfliefde geeft je dus de mogelijkheid om onvoorwaardelijk van een ander te houden. Want om je goed te kunnen verbinden met de ander, dien jij je eerst liefdevol te verbinden met jezelf. Of, wat minder zweverig gezegd:

Wat je niet voor jezelf hebt, kun je ook niet aan een ander geven.

Er voor jezelf zijn heeft in essentie dus helemaal niets met egoïsme van doen.
Sterker nog, hoe meer zelfliefde jij hebt, hoe onbaatzuchtiger je acties worden.

Tip

Onze grootste tip: Zorg voor jezelf zoals je ook voor je allerbeste vriend(in) zou zorgen. Gun jezelf wat jij je dierbaren toewenst en besef dat iedereen gelijkwaardig is. Je bent dus niet meer dan een ander, maar zeker ook niet minder!

JIJ bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan wel?

~AnneMeijs, team MiCellF

MiCellF One

MiCellF One is hét device voor de ondersteuning van jouw klachten. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s zoals hierboven beschreven. Meer weten over dit device?