Welke frequenties bij slecht slapen of insomnia?

Bij slapeloosheid lijkt het alsof er van alles aan de hand is, maar in de basis is het vaak maar één ding: je biologische klok is verstoord. Wij noemen dat je circadiaans ritme, omdat daarin helder wordt dat het een héél uitgebreide cirkel is van opeenvolgende processen die elkaar allemaal aan- en uitzetten…. Dat verklaart waarom dat éne ding een sneeuwbaleffect veroorzaakt en zo ingrijpend is voor jouw complete fysieke en mentale welbevinden.

Volwassenen horen minimaal 7 tot 9 uur te slapen per nacht

Bij slecht slapen is jouw ritme verstoord. Dat wist je al

Het goede nieuws is: dat ritme kan zich herstellen als je het op een natuurlijke wijze ondersteunt. In ons geval: met lage frequenties uit de natuur waar jouw hersenen zich gráág bij aansluiten, omdat ze herkennen dat dit het ritme van hun welzijn is.

 

Slaap wordt bijvoorbeeld altijd geassocieerd met de hersengolven die in het theta- en deltafrequentiebereik liggen. Wanneer we in slaap vallen, vertragen onze hersenen de frequenties van de alfatoestand die ongeveer 8 trillingen per seconde is naar 5 Hz en nog lager. Bij 5 Hz verschuiven we onze bewustzijnsstaat van bewust en wakker zijn naar onbewust worden en in slaap vallen.

Voor de wiskundigen onder ons:

Deze 5 Hertz is daarnaast een zeer belangrijke protonresonantiefrequentie (trilling getal van de protonen die we op microscopisch niveau in de materie kunnen vinden als golven). Wanneer we de frequentie van het rustende proton precies 54 keer delen met Eulers getal e (e-54) komen we uit op 5 Hertz (5 trillingen per seconde). Deze berekening bewijst ons dat 5 Hz de belangrijkste frequentie van het zenuwstelsel is. Dit wordt bevestigd volgens de globale schaaltheorie die ook wel “Global Scaling” wordt genoemd.

Iets vager voor sommigen:

Bij 5 Hz ontmoeten we dat wat we een dimensionale doorgang zouden kunnen noemen naar vele andere dimensies van frequenties. Dit is een punt in het universum waar harmonieuze, vredige en rustende verbinding met alles wat bestaat mogelijk is. Ons lichaam kiest en verwerkt de informatie die verwerkt mag worden; iets wat wij ook wel benoemen als dromen.

MiCellF gebruikt die frequenties

Het slaapprogramma (Sleep) op de MiCellF One gebruikt 5 Hz als hoofdfrequentie om de slaapinformatie in zich te dragen. Wat veel mensen niet weten: we gaan ‘s nachts twee (!) keer door deze frequentietoestand heen. De eerste keer is kort nadat we in slaap zijn gevallen. Voordat we deze staat bereiken, kunnen we nog denken aan de gebeurde dingen die we gedurende de dag al hebben beleefd en ervaren. En we kunnen ons concentreren op dat wat we de volgende dag zullen doen of beleven. Sleep kan helpen om onze hersenen te kalmeren en regeneratie en vernieuwing te ondersteunen. Als je dat ondersteunt, is het logisch dat je fijner en makkelijker in slaap valt.

 

De 5 Hz, de zogenaamde theta-toestand is ook de toestand waarin we het meeste dromen. Die eerste dromen vergeten we vaak. Dat komt mede doordat we nóg een keer door deze toestand gaan, en wel kort voordat we wakker worden. Dit is de reden waarom we ons de dromen herinneren die we kort voor het ontwaken doorleefden. En van die andere dromen slechts flarden kunnen terughalen, of alleen een gevoel.

Diepe slaap op Deltagolven

Ergens in die nacht zak je, als het goed is, in een diepere slaap. We weten dat frequenties rond de 1 Hz, de Deltagolven, dan aan het werk zijn. Interessant is dat de frequentie van 1 of 1,1 Hz precies dezelfde frequentie is wanneer het hart klopt met 60 of 67 slagen per minuut. We kunnen zeggen dat in diepe slaap de hersenen en het hart synchroon aan elkaar werken.

 

De frequenties van het boostprogramma Sleep van MiCellF bieden deze langzame frequenties aan, onhoorbaar en onzichtbaar. Je hersenen pikken het signaal wél op, als onbewust signaal dat het tijd is voor één van de droomrondes, of juist die diepe slaap. Het slaapcentrum gaat aan en geeft als het ware een seintje aan de cortex, die op haar beurt verbonden is aan het kruinchakra. De frequenties die gebruikt worden resoneren ook met de celenergie en weefselverjonging.

“MiCellF stuurt frequenties als stroompjes fijne muzieknoten die jouw ziel binnen dartelen en je lichaam gerust stellen. Frequenties die je lichaam en je cellen verstaan om terug in het biologische ritme te komen”

Herkenbaar?

Wie enigszins bekend is met yoga, met natuurgeneeskunde of andere holistische zienswijzen, zal hier veel in herkennen. Wie zich erin verdiept, zal de logica ook terugzien. Wil je alleen het effect ervaren en beter inslapen, lekker doorslapen en uitgerust wakker worden? MiCellF heeft daarvoor het speciale Sleep device ontwikkeld.

 

Zonder poespas; volledig gericht op het in slaap vallen en ontspannen doorslapen.

 

Of gebruik MiCellF One en combineer de volgende drie programma’s tot een My Own:

1. Ease – Ease ondersteunt de rust van de velden van het zenuwstelsel, de bindweefselvelden, emotionele stress en celenergie. Je geest komt tot kalmte nog voordat je in slaap valt.

2. Sleep – Sleep bereidt het lichaamsveld voor op het binnengaan van de onbewuste slaaptoestand van de geest op neocortexniveau (grote hersenen). Vertraagt zowel je lichaam als je geest.

3. Calm – Calm verdiept de samenhang van alle lagen van het bindweefsel, kalmeert de geest en verlicht emotionele energieën verder.

Bij slecht slapen:

Draag je MiCellF zoals gewoonlijk aan je koordje. Je kunt haar ook onder je kussen plaatsen wanneer je gaat slapen. Vergeet je het handmatig activeren van je device? Leg het dan standaard op je nachtkastje of onder je hoofdkussen, en weet dat na personaliseren er automatisch 24/7 op de tijden van het circadiaans ritme frequenties worden aangeboden die jouw systeem helpen om goed te slapen. Slaap is de basis van je herstel en voor ons daarom ook een belangrijke pijler van ondersteuning via MiCellF. Het wordt dus altijd al ondersteund, terwijl je voor extra kracht de boosters kunt inzetten.

MiCellF Sleep

MiCellF Sleep is hét device voor de ondersteuning van jouw slaapritme. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s die je helpen bij het in- en doorslapen. Meer weten over dit device?