Slapeloosheid of insomnia; heb je hier wel eens aan gedacht?
Je kent de feiten. Je kent de tips. Je hebt je beeldscherm al lang verbannen uit je avonduren. Je drinkt géén cafeïne of alcohol meer. Je hebt een heerlijke koele slaapkamer en een fijn bed. En tóch blijft dat inslapen, of het doorslapen, een probleem. Maar heb je écht aan alles gedacht?
Insomnia of slapeloosheid is een groter probleem dan veel mensen vermoeden. Dertig procent van de volwassenen erkennen dat ze problemen hebben met slapen. Ze halen hun nachtrust niet, en missen de diepste slaap. Ze worden moe, prikkelbaar en boos omdat ze wéten hoe belangrijk een goede nachtrust is.
En dan?
Volwassenen horen minimaal 7 tot 9 uur te slapen per nacht
Dan ga je eerst googelen
Dan krijg je ál die standaard tips. Wij gaan er dus vanuit dat je die al afgevinkt hebt. Zonder succes. Dan ga je misschien wel naar de huisarts. Die bevestigt dat jouw gestaar naar het plafond ’s nachts inderdaad dusdanig vaak voorkomt dat het chronisch is, en eigenlijk best ontwrichtend voor je hele gezondheid. Je kunt dus slaapmedicatie krijgen.
Maar dan. Met medicatie val je wél in slaap. Veel mensen slapen vervolgens zo diep dat ze ’s ochtends nog steeds niet lekker fit wakker worden. Integendeel. En vroeg of laat wil je dan afbouwen. En is het dan verholpen? Het antwoord is nee.
Slaapmedicatie helpt, maar niet blijvend
Heel logisch, want je hebt niks opgelost. Je hebt alleen de slaapimpuls dusdanig versterkt dat er geen verzet meer mogelijk was. Maar het verzet zit nog steeds in de loopgraven. En zodra je de medicatie afbouwt, is het terug. Slapeloosheid leidt tot een vicieuze cirkel! En dáár zit de poort naar de oplossing.
Als je slecht slaapt, of je het nu Insomnia noemt of niet, dan verstoor je je systeem. Je lichaam en geest horen ’s nachts bij te komen van alle indrukken, activiteiten en prikkels van de dag. Tegelijk met dat jij slaapt, start de late ploegendienst. Je lichaam gaat herstellen, opruimen, leegmaken en alles weer opschonen voor de dag erop. Zo verdwijnt het vuil, de ruis en de ballast zich onopgemerkt uit je organen. En kunnen die organen braaf hun werk doen: samen zorgen ze immers dat je bloed gezuiverd wordt, dat je eten verteerd wordt, dat voedingsstoffen worden verwerkt tot andere essentiële stoffen en bouwstenen en dat je lichaam weerstand biedt aan ongenode indringers.
Niet kunnen slapen kan verschillende oorzaken hebben en ook diverse gevolgen.
We houden het even simpel, maar dit is de basis
Als je ’s nachts niet meer goed slaapt, verstoor je dus ál die processen. Alles draait een fractie minder goed dan anders. Alsof de helft van de nachtploeg verstek laat gaan. In eerste instantie merk je daar niks van. Heel langzaam wordt alles iets rommeliger, vuiler, langzamer. Tegelijk maak jij je druk. Want je valt maar niet in slaap, of je wordt steeds wakker. Dus terwijl je systemen al slechter draaien, verhoog jij de stress in je lijf. Daar wordt het niet beter van. Je wordt boos op jezelf. Op je lijf. Ook daar word je niet beter van. Maar het gebeurt wel.
Op het moment dat je dan klachten krijgt, vage klachten… kom je bij de specialist. Dan wordt er geconstateerd dat je stressklachten hebt. Het zit ‘tussen je oren’, concludeer jij misschien terecht of onterecht.
De waarheid is: het zit in je systemen
In ál je systemen. Want alles werkt met elkaar samen. Om het ene goed te doen, is het andere nodig. Veel stofjes maken we zelf, uit goede voeding, water en met behulp van onze organen die werkelijk geweldig functioneren! Totdat we de boel verstoren.
Is het dan niet vreemd om medicatie te nemen, of andere maatregelen, voor álleen dat slapen? Wij vinden van wel. Want slapen is slechts één onderdeel van je slaappatroon. Je wilt dat alle onderdelen doen wat ze moeten doen. Dus waarom zou je dan handmatig één onderdeel aanduwen terwijl je weet dat je hele machinepark een beurt nodig heeft?
Daar vullen wij de gangbare medische zorg aan
Als je slapeloosheid géén aanwijsbare medische oorzaak heeft, waarom zou je dan niet kijken of je het héle machinepark kunt herstellen? Dat klinkt lastig. Maar dat is het eigenlijk niet. Omdat je, als je de boel repareert, erop kunt vertrouwen dat alles in je hele systeem weer de goede dingen kán doen en gáát doen.
Daarom vertrouwen wij op het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Ondersteunen we het met frequenties die je niet ziet of niet hoort, maar die overal in de natuur voorkomen… totdat wij die natuur verdringen met onze ruis, onze bebouwing, onze elektromagnetische velden. Is het gek dat je lichaam in de war raakt? Het signaal kwijtraakt van Moeder Aarde? Wij noemen het frequenties, en je biologische klok is je circadiaans ritme. Allemaal aangestuurd door frequenties in de natuur.
Zelfherstel = PEMF
Met PEMF, in een klein apparaat dat door MiCellF voor het eerst als draagbaar sieraad is doorontwikkeld, kun je je lichaam 24/7 die frequenties aanbieden. In het geval van slapeloosheid: specifiek die frequenties die daarmee verband houden. Je lichaam zal zich er gráág bij aansluiten. Zal beter koers houden. Is zélf in staat om het ritme terug te vinden en processen weer in gang te zetten zoals ze bedoeld zijn.
Het resultaat? Al onze MiCellF-fans noemen de rust die ze voelen. De ontspanning. Ze slapen beter in en worden niet meer wakker, ook niet om naar het toilet te gaan. Ze voelen zich fit en het korte lontje verdwijnt. Slaapmedicatie is minder of zelfs niet meer nodig. De stress verdwijnt ‘als vanzelf.
“MiCellF stuurt frequenties als stroompjes fijne muzieknoten die jouw ziel binnen dartelen en je lichaam gerust stellen. Frequenties die je lichaam en je cellen verstaan om terug in het biologische ritme te komen”
Is PEMF bewezen?
PEMF is geen tovermiddel, maar ook geen abracadabra. Het is gebaseerd op eeuwenoude wetten uit de natuur, die ook in de Chinese Traditionele Geneeskunde terugkomen, door de Indianen worden gebruikt, eigenlijk door alle oervolken. Wij hebben ze met moderne natuurwetenschappelijke technieken gemeten en nagebootst én verwerkt in een sieraad. En in de wetenschap zijn er duizenden actuele artikelen die het bewijs van PEMF aantonen.
Is dat zweverig? Vaag?
Sommigen vinden van wel. En dat mag. Als jij gelooft in de heilzame werking van puur eten, van yoga, van bewegen in de natuur en de natuurlijke vitamine in de zon op je gezicht? Dan heb je misschien minder moeite met ‘zweverig’. En raden wij je aan om eens serieus te kijken naar de inzet van onze MiCellF Sleep voor het oplossen van onder andere je slaapproblemen. Zéker als je al die andere tips voor je slaapritueel al hebt geprobeerd en net als wij géén voorstander zijn van medicatie als je het ook zonder kan.
MiCellF Sleep
MiCellF Sleep is hét device voor de ondersteuning van jouw slaapritme. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s die je helpen bij het in- en doorslapen. Meer weten over dit device?