Schumann frequentie. Ken jij hem al?

Oude volkeren kenden hem al; de Schumann frequentie als belangrijke verbinding met de energie van de aarde. Ze noemden hem echter niet zo. En wisten ook niet dat deze resoneert op precies 7,83 Hz. Maar wat hebben wij eraan dat we dat wél weten?

Eigenlijk is het heel raar dat niet iedereen dit op school heeft geleerd. Want mens, plant en dier stemmen zich af op de Schumann frequentie. Het is de voornaamste en basisfrequentie van de aarde en het elektromagnetisch veld van iedere levende cel wordt hierdoor beïnvloed.

Al het biologische leven op aarde bestaat aan de oppervlakte; in de oceanen en in de atmosfeer. De grootte van de aarde en de atmosfeer zorgen voor een resonantie van staande golven met hun bijbehorende frequenties. De belangrijkste frequentie (trilling van moeder aarde) is 7,83 Hz. De wetenschapper W.O. Schumann ontdekte dat er nog enkele harmonische verbindingen omheen liggen, die worden aangedreven door de ongeveer 2.000 bliksems per seconde die tijdens onweersbuien worden gecreëerd door ontladingen van de atmosfeer. Dat wil zeggen dat die trilling van moeder aarde nog altijd over het hele oppervlak wordt gevoed.

Schumann frequentie

"De Schumann frequentie is er altijd."

En wat wil dát zeggen?

 

Dan kun je de vraag stellen: als een biologisch systeem een permanent biologisch ritme nodig heeft om te functioneren, en het systeem zou leven in de aardatmosfeer, zou het dan intelligent genoeg zijn om een frequentie te gebruiken die al aanwezig is in de ruimte waar het leeft?

Het antwoord is: ja!

Het systeem zou veel energie besparen, omdat het niet nodig is om de frequentie zelf te produceren. Het is er namelijk al.
En dit is precies wat het menselijk brein, en de hersenen van andere zoogdieren, doen.

  1. We weten dat de hippocampus, de hypofyse en de pijnappelklier de Schumann frequentie gebruiken[1].
  2. Andere onderzoekers hebben aangetoond dat zeer zwakke elektromagnetische magnetische pulsen met de Schumann frequentie van 7,83 Hz beschermende effecten hebben op het hart[2].
  3. Bij afwezigheid van de Schumann frequentie ontstaan fysieke en mentale problemen; ook dat weten we. Dit is in 2011 bevestigd door de Fransman Luc Montagnier.
  4. En bewezen in 2018 is dat deze lage frequenties van 7,83 Hz een beschermend effect hebben in het lichaam, bij de aanwezigheid van veel ontstekingen en in zuurstofarme gebieden.

Maar… met de komst van nieuwe draadloze technologie, in het bijzonder de microgolven gepulste frequenties die dicht bij Schumann resonantie liggen, zoals de mobiele telefonie frequenties, veroorzaken een nieuwe bedreiging.

We zijn nu steeds meer letterlijk een omgeving aan het creëren die `out of tune’ is met de natuur zelf. Het is op dit moment een dringende noodzaak voor ons om te begrijpen hoe ‘al wat leeft’ reageert op de meest subtiele veranderingen in de magnetische en elektromagnetische velden om ons heen. Zo is het van groot belang dat we de mogelijke interactie tussen magnetietkristallen in cellen en kunstmatige magnetische velden in de omgeving onderzoeken.

De Schumann frequentie is er altijd.

Echter het afstemmen op de frequentie van 7,83 trillingen per seconde is voor ons niet altijd even makkelijk.

We worden vaak af “geleid” door onze dagelijkse verleidingen.

MiCellF biedt de Schumann frequentie in de achtergrondprogramma’s en als boost programma aan. Voor de ondersteuning van de natuurlijke afstemming van onze biologische ritmes op de natuurlijke ritmes van de aarde, om het welzijn te behouden of te herstellen.
Door elke dag te minste 1x het programma Schumann te draaien, of dit programma in een zelfgemaakte combinatie te plaatsen, is er meer mogelijkheid tot verbinding. En daarmee meer mogelijkheden om de rust te vinden, contact te maken met jezelf en te verzachten in jezelf.

Dat is niet nieuw, dat is niet raar, dat is niet zweverig. In feite is het gewoon terug naar Moeder Natuur. In die staat zijn we sterk, gezond en ons zelfherstellend vermogen is optimaal. We slapen beter, zijn meer afgestemd op het leven en vitaler dan ooit. In een wereld met zoveel ‘ruis’, zijn wij dankbaar dat wij met MiCellF mogen bijdragen aan dat herstel.

Wil je meer weten? Lees verder op deze website en ontdek onze missie, wie we zijn en wat MiCellF jou zou kunnen bieden, kijk maar.  

We ❤️ MiCellF

________________________________________
[1] Marciak-Kozlowska en Kozlowski, Schumann resonantie en hersengolven, NeuroQuantology | juni 2015 | Volume 13 | Nummer 2 | Pagina 196-204
[2] G. Elhalel, C. Price, D. Fixler & A. Shainberg, Cardioprotectie tegen stressomstandigheden door zwakke magnetische velden in de Schumann Resonantieband, Natuur, Wetenschappelijke rapporten, (2019)9;1645, https://doi.org/10.1038/s41598-018-36341-z

MiCellF One

MiCellF One is hét device voor de ondersteuning van jouw klachten. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s zoals hierboven beschreven. Meer weten over dit device?