Gebruik MiCellF

Je gebruikt MiCellF op twee manieren:

 

● Selecteer zelf een programma:
Standaard staan de 9 programma’s van de Care bundel voorgeprogrammeerd op je MiCellF. Deze kun je offline, op ieder gewenst moment ‘ter boost’, met een druk op de knop voor jezelf laten draaien. Nadat het programma klaar is stopt MiCellF vanzelf. MiCellF kun je dus handmatig bedienen. Je kunt haar ook koppelen aan de bijgeleverde App, waarmee je MiCellF naar eigen wens inricht en personaliseert. Als je beschikt over meerdere bundels, kun je via de App je eigen menu voor jouw device samenstellen. Je gebruikt de programma’s naar eigen behoefte, meestal 1-2x per dag (vaker mag).

 

● Automatisch achtergrondprogramma:
Via de App kun je MiCellF personaliseren. Het device maakt een scan van je bioveld, meet welke frequenties op dat moment jouw zelfherstellend vermogen het best kunnen ondersteunen (met andere woorden: ‘wat je nodig hebt’) en zendt die met tussenpozen automatisch uit. Je hoeft hiervoor niets extra’s te doen; dit achtergrondprogramma draait automatisch en 24/7.

Aanzetten

Voor het eerste gebruik zal MiCellF pas aangaan als je haar aan een stroombron hangt (via het meegeleverde oplaadsnoer). In het scherm gaat dan een lampje oplichten. Je kunt verder met het instellen van MiCellF, terwijl zij aan de stroombron hangt.

Handmatig bedienen

MiCellF heeft een navigatieknop. Deze is niet zichtbaar, wel voelbaar. Als je met je duim drukt op het punt onderaan van het zwarte scherm, net onder het midden, voel je een kleine klik en gaat je MiCellF aan.

 

– Klik je 1x, dan gaat het device aan.
– Houd 2 seconden vast en je ziet hoe ver de batterij nog gevuld is.
– Houd 3 seconden vast en MiCellF zal zoeken naar een bluetooth-apparaat (‘searching’).

– Houd 8 seconden vast en MiCellF schakelt zichzelf uit en reset zichzelf. Je moet haar dan weer aan een stroombron koppelen voordat je haar opnieuw kunt instellen.

 

Als je 1x klikt gaat MiCellF aan. Zij springt dan ook op het eerste programma dat op het apparaat staat: Calm. Als je niks doet, gaat dit programma draaien: dat zie je aan het oplichtende lampje. Het programma stopt na afloop vanzelf. Als je een ander programma wilt, druk je meteen nóg een keer op datzelfde knopje. Daardoor wordt het volgende programma zichtbaar. De standaard instelling is:

 

Calm = kalmeren. Voor je ontspanning, hervinden van rust, even bij jezelf komen. Duurt 16 minuten.

Sleep = slapen, dit helpt om alvast in de rustige modus te komen. Duurt 16 minuten, gebruik maximaal 2 x achter elkaar en bij voorkeur een half uurtje voordat je echt wilt slapen.

Ease = minder. Minder pijn, minder stress, minder spierspanning, zelfherstel. Duurt 18 minuten.

Rejuvenation = verjonging. Helpt je bindweefsel om sterk en veerkrachtig te blijven en je cellen om te delen en te herstellen. Duurt 8 minuten.

Inflammation = vernieuwing. Ondersteunt het natuurlijke herstelproces en het vermogen om weefsels te blijven vernieuwen. Duurt 8 minuten.

Shock = plotselinge grote emotionele en fysieke stress. Duurt 12 minuten.

Travel = reizen (vooral op hoge snelheid zoals auto, trein, vliegtuig) en verstoorde dag-nachtritmes. Duurt 10 minuten.

Revitalise = hernieuwde energie. Opladen van cellen en uitlijning van de energie. Duurt 14 minuten.

Schumann = harmonie, de basis van alle natuurfrequenties. Ondersteunt je complete lijf en brein, duurt 16 minuten en mag meerdere keren per dag gebruikt worden.

 

Wil je een programma dat draait weer stoppen? Activeer het scherm en klik 2x snel achter elkaar;  MiCellF zegt Bye Bye en schakelt zichzelf uit.

Koppelen aan App

Om MiCellF te koppelen aan de App, dien je deze eerst te installeren op je smartphone of tablet. Zoek op MiCellF voor de gratis download in je Playstore als je een Android toestel hebt, of in de Applestore als je een Iphone hebt. Zet vervolgens je telefoon via instellingen op Bluetooth.

 

 

De Google Android app dient tijdelijk gedownload te worden via de volgende link: 

 

 

Open de App door erop te klikken. Op het eerste scherm zie je direct een rode knop: ‘Zoek MiCellF’. Tik die aan zodat de telefoon gaat zoeken. Pak je MiCellF erbij en druk de navigatiekop 3 seconden in, dan gaat MiCellF zoeken naar verbinding met de telefoon, je ziet het Bluetooth symbool.

 

Zodra er verbinding is tussen telefoon en MiCellF, opent het volgende blad van de App.

Je ziet nu de geactiveerde programma’s in de standaard instelling. Rechtsboven zie je de knop om te personaliseren.

Personaliseren

Door je MiCellF te personaliseren, is er 24/7 een achtergrondprogramma actief op jouw device. Hier hoef je verder niets voor te doen. Tijdens het personaliseren scant MiCellF je lichaam op 316 waardes, waarna het device 24/7 jouw zelfherstellend vermogen op maat kan ondersteunen.

 

Zorg ervoor dat MiCellF verbonden is aan de App. Klik op de rode knop rechts bovenin: ‘Personaliseer’. Dit duurt maar een paar seconden. Houd MiCellF tijdens het personaliseren op je huid. Let op! Bij het personaliseren word je direct gedisconnected van de App. Het Bluetooth signaal wordt uitgezet, waardoor deze geen stoorzender is tijdens de scan. 

 

Om ‘up to date’ te blijven raden we aan MiCellF ongeveer 1x per twee weken (max. drie weken) te personaliseren, en eventueel een keer extra rondom grote gebeurtenissen in je leven.

Programma's

Op je MiCellF staat standaard de Care bundel. Ook kun je bundels bijkopen in de webshop. Wil je een ander programma op je MiCellF zetten? Verbind dan wederom via de Bluetooth met de App.

 

Op het ‘Start’ scherm van de App zie je welke 9 programma’s actief op je device staan. Door op één van de programma’s te klikken, kun je de bijbehorende beschrijving lezen en de positie op je device aanpassen.

 

Wil je de programma’s op je device wijzigen? Klik midden onderaan op ‘Programma’s’. Je kunt iedere bundel aanklikken om te zien welke programma’s erin zitten. De donkerblauwe programma’s staan op dit moment op je MiCellF, de lichtblauwe nog niet. Klik op een lichtblauw programma om te zien waar het programma voor is. Wil je dit programma op je device zetten? Klik dan onderaan op ‘Aanpassen’ en kies in de lijst op welke positie je het programma wilt zetten (met andere woorden: in plaats van welk programma je het wilt zetten).

My Own

Een van de unieke mogelijkheden van MiCellF, zijn de 3 My Own-plekken. Iedere My Own is een persoonlijke mini-bundel die je via de App zelf samenstelt uit 3 programma’s. Je kunt de My Own een naam geven (bijvoorbeeld ‘Ochtend’, ‘Relax’ of ‘Sporten’). Kies je de My Own op je MiCellF, dan draait zij alle drie programma’s die je erin hebt gezet achter elkaar af. De meeste programma’s kunnen in harmonie met elkaar worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van Calm en Sleep ter voorbereiding op een goede nachtrust. Of de combinatie Shock, Inflammation en Ease ter ondersteuning bij opkomende koorts, griep of verkoudheid. Of Rejuvenation, Travel en Schumann om tot jezelf te komen, te ontladen en herstellen van een intensieve dag.

 

Om je eigen combinatie van programma’s te maken, kies je ‘My Own’. Dan zie je: MiCellF 1, 2 en 3. Kies 1. Selecteer hier het programma dat je wilt laten draaien, doe daarna hetzelfde voor de andere twee. Geef deze mix je eigen naam door te klikken op het potloodje rechtsboven. Bevestig met enter of return (afhankelijk van jouw toetsenbord) om op te slaan. Scroll daarna naar de onderkant van het scherm en kies: wijzigen. De App vraagt op welke positie je deze mix wilt plaatsen en selecteer vervolgens de gewenste positie. 

Ontgiften

Wanneer je MiCellF persoonlijk maakt, prikkelt het device middels het 24/7 achtergrondprogramma jouw eigen lichaam en mind om de harmonie weer te vinden. Sommige mensen merken hier niks van. Anderen voelen echt dat er iets in beweging komt. Vaak voelen we dit afstemmen als fijn, maar het kan ook zijn dat het ons in een staat van ontgiften of “herstel” brengt. In dat geval kun je dan even gevoelens van vermoeidheid, krapte en onmacht ervaren. Mocht dit bij jou zo zijn drink dan voldoende water om het ontgiften van het lichaam maximaal te ondersteunen. En leg MiCellF bijvoorbeeld even in de nacht aan de kant om haar daarna overdag weer bij je te nemen…. Je zult merken dat je steeds sneller en makkelijker je harmonie terugvindt.

Batterijduur

MiCellF hoeft doorgaans maar eens per drie weken opgeladen te worden. Wanneer de batterij leeg is, duurt het ongeveer 6 uur om de batterij volledig te vullen. 

Tot slot...

De werking van MiCellF wordt versterkt als je er bewust open voor staat. Iemand die het grote onzin vindt, zal onbewust de boel blokkeren. Andersom kan ook. Als je het programma Calm draait terwijl je een meditatie van 15 minuten doet, of even rustig met een kop thee gaat zitten, zal je lichaam de goede frequenties makkelijker en sneller oppakken en werkt het dus sterker. Bij pijn en onrust kan het helpen om MiCellF op de pijnlijke plek te leggen. Op je voorhoofd bij hoofdpijn, of op je buik bij overprikkelde darmen. Op die manier laat je niet alleen MiCellF haar werk doen via de frequenties, maar richt je ook bewust je aandacht op dit lichaamsdeel. In gedachten zorg je zo nog intenser voor jezelf.