Fijne Wintertijd

Vannacht heb je de klok een uur teruggezet, een verandering die invloed kan hebben op onze biologische klok. De wisseling van zomertijd naar wintertijd kun je zien als een soort van “Jet-lag”.

Ons lichaam heeft een interne biologische klok die wordt gereguleerd door de circadiaanse ritmes. Deze ritmes worden ook wel waak-slaapritmes genoemd. Wanneer de klok een uur teruggezet wordt, zal dit een verschuiving in onze dagelijkse routine en patronen veroorzaken. Hiermee zal onze interne biologische klok enige tijd nodig hebben om zich opnieuw aan te passen. Iets wat kan leiden tot een tijdelijke ontregeling van waak- en slaappatronen.

Hallo winter

Volwassenen horen minimaal 7 tot 9 uur te slapen per nacht

Slaapproblemen

Sommige mensen ervaren problemen met het in slaap vallen, doorslapen of opnieuw wakker worden na de overgang in de nieuwe wintertijd. Dit komt vaak doordat de nieuwe kloktijd niet meer overeenkomt met de afstemming op de interne biologische klok. Het kan enkele dagen tot soms meer dan een week duren voordat het lichaam zich aanpast aan het nieuwe schema. Net als het vliegen van Nederland naar een totaal andere tijdszone op de wereld.

Veranderingen in stemming, aanwezigheid en alert zijn

De verschuivingen in tijdsbeleving kan ook van invloed zijn op onze stemming, aanwezig zijn en alertheid. Sommige mensen kunnen zich door het veranderen van de klok vermoeider of juist prikkelbaarder voelen na de overgang naar de wintertijd.

MiCellF instellen voor de wintertijd

Als je in het bezit bent van een MiCellF, zou je haar kunnen verbinden met de app. Je apparaat heeft de instelling van de nieuwe tijd nodig om de achtergrondprogramma’s aan te passen, met name de frequenties en codes voor de meridiaan velden, omdat ze de natuurlijke meridiaan klok volgen.

Travel

Als je symptomen ervaart van energetische zwakte of problemen met slapen, kun je ook het Travel-programma zo vaak gebruiken als je wilt. Dit programma is ontworpen om het lichaamsveld te ondersteunen bij het omgaan met een jetlag als gevolg van reizen. Maar het is ook goed voor mensen die regelmatig in de nacht werken en voor deze tijd van het jaar wanneer de tijd kunstmatig wordt veranderd.

Personaliseren

We raden ook aan om je MiCellF ergens aankomende week opnieuw te personaliseren, omdat eventuele zwakke punten in het meridiaan systeem als gevolg van de verschuiving extra ondersteuning kunnen gebruiken.

MiCellF One

MiCellF One is hét device voor de ondersteuning van jouw circadiaans ritme. Eenvoudig te koppelen aan de gratis MiCellF App. Inclusief de programma’s zoals hierboven beschreven. Meer weten over dit device?